Simpoziumi i 3 ndërkombëtarë për Antibiotikë në mbrojtjen primare17-19.11.2017

Të nderuar kolegë dhe miq,
Shoqata e specialistëve të mjekësisë familjare – Grupi respirator në bashkëpunim me Qendrën për mjekësi familjare pranë Fakultetit ë Mjekësisë në Shkup, me mbështetjen e Grupit respirator ndërkombëtar për mbrojtje primare dhe Organizatën botërore të shëndetësisë, e organizon Simpoziumin e tretë me pjesëmarrje ndërkombëtare me Temë:

Antibiotikët në mbrojtjen primare
“Infeksionet e traktit respirator – Bindjet / faktet / praktika”

Me pjesëmarje të mjekëve klinik nga mbrojtja sekondare dhe spitalore,
të lidhura ngushtë me përshkrimin e antibiotikëve.

Simpoziumi do të mbahet nga 17 deri me 19 nëntor të 2017 në hapsirat e City Hall Center, Shkup, në nder të Ditës Europiane për përdorimin racional të antibiotikëve dhe Javës ndërkombëtare për përdorim racional të antibiotikëve.
Temat e simpoziumit:
 • Infeksionet respiratore akute dhe komplikimet e tyre
  • Rezistenca ndaj antibiotikëve
  • Intervenimet për përdorim racional të mjeteve antimikrobiale
  • Algoritme për trajtim me antibiotikë në mbrojtjen primare dhe sekondare
 • Ekzacerbimet esëmundjeve kronike respiratore
  • Patogjenet më të shpeshta dhe trajtimi me antibiotikë i ekzacerbimeve
  • Tavolinë e rrumbullakët – nga hulumtimi deri në praktikë
Besojmë se ky Simpozium do të jetë mundësi e shkëlqyeshme për prezentim të përvojave tona dhe ndërkombëtare në fushën e përshkrimit racional të antibiotikëve për sëmundje respiratore.
Këtë vit në kuadër të Simpoziumit është parashikuar edhe poster sesion.
Për më tepër informacione:  www.ab.zssm.org.mk dhe contact@semejnamedicina.mednet.mk
Është parashikuar edhe hapësirë promovuese komerciale për kompanitë farmaceutike, i cili do të jetë i hapur gjatë gjithë kohës në Simpozium.
Gjuhet zyrtare të Simpoziumit janë anglishtja dhe maqedonishtja.
Me dëshirë për Simpozium të suksesshëm, ju dëshirojmë mirëseardhje të ngrohtë.