Punimet e pranuara për TAKIMET PROFESIONALE MJEKËSORE – STRUGË 2023

Lista e punimeve të pranuara për Takimet Profesionale Mjekësore – Strugë 2023.

Këshilli shkencorë ka përzgjedhur punimet që do të jenë për prezantim oral dhe ka kontaktuar autorët përmes e-mail adresës. Punimet tjera do të jenë për poster prezantim.

Në vazhdim lista:

Titulli Autori
TRAJTIMI I TUMORËVE ENDOBRONKIALE PERMES BRONKOSKOPISË FLEKSIBILE Irfan Ismaili, Zekirja Shaini, Rabije Mustafa

 

Current trends in the clinical management of nocturia Saidi Skender1., Saliu A2., Qamili J3., Musliu N3.,  Asani A2.
A CASE REPORT OF AN INFANT WITH 22q11.2 microdeletion-

DI GEORGE SYNDROME

Vejseli Besim¹  ; Zdraveska Nikolina¹ ; Sofijanova Aspazija2 ; Memedi Rexhep1,³Gordana Ilieva
MANIFESTIMET RESPIRATORE TE PACIETËT UREMIK TË TRAJTUAR  ME HEMODIALIZË INTERMITENTE 1. Dr. Gazmend Zylbeari1  ,2. Dr. Art Zylbeari2, 3. Dr.Elita Masha2 ,4. Doc. Dr. Zamira Bexheti3 5. Lutfi Zylbeari1,
VLERËSIMI I AKTIVITETI TË LUPUSIT ERITEMATOZ TE PACIENTËT  ME DËSHTIM KRONIK PRERENAL DHE RENAL PËRFUNDRIMTAR TË TRAJTUAR ME HEMODIALIZË KRONIKE INTERMITENTE 1. Dr. Elita Masha 2 ,2.Dr. Art Zylbeari2,3.Dr.Gazmend Zylbeari1,4.Doc. Dr.Zamira Bexheti3 5. Prof.Dr.Lutfi Zylbeari1
Tregues të studimit të serisë së kuqe të gjakut periferik Prof. Dr.Xheladin Çeka1, Dr. Shk. Piro Paparisto1, Dr.Shk. Arian Shtylla1, Dr. Ike Elezi2, Dr. Vladimir Gurra2
Rreziqet Shendetesore pas heqjes se hershme te Ovareve Arjan Shtylla¹, Xheladin Ceka², Pirro Paparisto³

 

Pulmonary embolism with pleural effusion in a patient with Grave’s disease Dr. Rrezearta Elezi1

Dr. Hidajet Ademi – Sejfuli2

Prof. dr. Snezana Markovic – Temelkova3

Dr. Iskra Bitoska4

Prezentim rasti I  pacientes  me Takotsubo Cardiomyopatise(TCMP) Prof.Dr.Fatmir Ferati…

Dr.Anida Ferati_Karemani…

Dr.Ardian Ferati

Dr.Mentor Karemani

Prof.in.Dr.Valon Asani…

Dr.Fisnik Demiri…

Prim.Dr.Neset Uzairi

ALLERGIES AS PREDICTORS OF ASTHMA Ruzhdi. Rexhepi¹᾽², S. Arifi³, S. Arifi4, M. Rexhepi5, Sh. Memishi³, B. Ismaili
LËNDIMET E MUSKUJVE – menxhimi I dhimbjes
Ilber Besimi, Bekim Ismaili, Rron Elezi, Nadi Rustemi, Florim Selimi
CHILDHOOD ONSET EPILEPSIES- SPECIFICS IN DIAGNOSTIC AND TREATMENT OPTIONS Filip Duma
CEFALETË, (DHIMBJET E KOKES)

Trajtimi i saj në pediatrin; moderne

Fatima Besimi1,2
Malformimet dhe anomalite kongjenitale te traktit gatrointetinal – prevalenca tek të porsalindurit e analizuar në një periudhë pesëvjeçare në institucionin tonë LULJETA BEQIRI, Bea Pocesta ,,Besa Demiri, ,Iskra Martinovska,Dobrila Kapushevska
Laringitet te fëmijët Visar Muca, Ferit Muca, Sherafedin Beba
VATS vs open thoracotomy in patients with spontaneous pneumothorax – where do we stand? Nexhati Jakupi
Infeksionet seksualisht të transmetueshme – një problem i rëndësishëm i shëndetit publik në mesin e popullatës femërore në rajonin e Shkupit për vitin 2022 Naim Islami(1), Valentina Simonovska(1), Aneta Jankoska(1), Zoran Simonovski(2)
Urinoma in Ureterolithiasis treatment with ESWL Trendelina Pllana, Neziri A.1, Blakaj T1, Makolli Sh1 1 Xhevdet Cuni, 1 Avni Fetahu 1,Petrit Nuraj,1 Sabit Mehmeti,1 Fahredin Veselaj, 1 Ilir Miftari 1, Ardian Prenaj, 1, Lulzim Emini,1 Destan Kryeziu ,1 Liridon Selmani
Retrospective Analysis of Ureaplasma urealyticum and Mycoplasma hominis in women of reproductive age in Center for Public Health Skopje Blerta Mehmeti¹ Besim Zeqiri¹, Erjona Shaqiri¹, Daniela Jovanova¹, Marija Aleksovski¹, Marije Gjetaj Jakovski¹, Marko Kostovski², Ivana Miloshevska², Kaltrina Mehmedi Veseli³
UNUSUAL PRESENTATION OF BECKWITH-WIEDEMANN SYNDROME IN AN INFANT Memedi Rexhep1 Jovanovska J2, Islami Limani M1, Zdraveska N1, Kacarska M1, Vejseli B1
Значење и детекција на жлезда стражар во хирушкиот третман на карциномот на дојка

 

Borislav Kondov
Одржување на перипростетично коскено ткиво кај безцементна примарна ендопротеза на колк со примена на бифосфонатна терапија Доц.Др.Илир Шабани ; Асс.д-р.Исмаил Велиу
ETIOLOGJIA DHE MENAXHIMI I DISLIPIDEMISË  UREMIKE 1. Prof. Dr. Lutfi Zylbeari1 ,2. Dr. Elita Masha 2 ,3.Dr. Art Zylbeari2,4.Dr.Gazmend Zylbeari1,5..Doc. Dr.Zamira Bexheti3
CRYOABLATION OF LIVER Prof.Asc.Dr. ILIRIAN LAÇI 1,Dr. INES MAMA 2.
Adenomat e hipofizës – kur trajtohen si sëmundje te rralla? Irfan Ahmeti
Morbiditeti dhe ndotja e ajrit në rajonin e Shkupit për vitin 2019 Marije Gjetaj-Jakovski, L.Bajrami, L.Imeri, N.Islami, B.Mehmeti
Case report in an 8-year-old boy with massive viral pneumonia Rihan Ismaili1, Florina Hoxha1, Besmira Isaku1
Social media and mental health among students: the digital dilemma Rinor Berisha1; Anita SADIKAJ2,3; Rexhep Gjyliqi2,4
PANKREATITI AKUT TE FËMIJËT – PREZENTIM RASTI Besa Shishko Aziri, Abdylhadi Shishko, Zejnep Bilalli Shuajibi, Vjollca Beshiri, Drita Xhabiri,  Visar Muca, Sherafedin Beba
Mobingu në institucionet shëndetësore (QKMF “Dr. Vezir Bajrami”- Shtime) dhe IRSHP- Ferizaj 1.Sevdie Mehmeti , 2.Emine Mehmeti-Zeqiri, 3.Lumnie Mehmeti-Halimi
Si të inkorporohen teknologjitë inovative shëndetësore në sistemin shëndetësor të RMV? Kadri Haxhihamza1,  Katarina Stavric,2 Suzana Nikolova,3 Kiril.Soleski,4 et al.
Roli dhe indikacionet e aplikimit të ekspanderëve indor në kirurgjinë plastike dhe rekonstruktive. Dr.Rina Rexha (Autor i parë), Dr.Ardit Nela (Bashkëautor).
Soft Tissue Reconstruction of the Face after Excision of Malignances Using Local Flaps and Skin Transplants Tamara Gjorgjevska1, Donjeta Berisha1, Igor Shojlev2, Margarita Peneva1
ROLI I HIPERHOMOCYSTEINEMISË NË ECURINË E SËMUNDJEVE KRONIKE RENALE Dr.Art Zylbeari12,2. Mr.Dr.Gazmend Zylbeari1,3.Dr. Elita Masha2, 4.Doc.Dr.Zamira Bexheti3 ,5.Prof. Dr. Lutfi Zylbeari11
Hipertensioni arterial në shtatzani, llojet e tyre, komplikimet  dhe ecuria perinatale. Luljeta  Mulaki1, Florin Besimi 1, Meral Rexhepi 1, Rufati 1  .
Trajtimi kirurgjikal i një cistadenome seroze tek nje paciente në menopauzë Nagip Rufati 1, Luljeta Mulaki 1, Florin Besimi 1, Meral Rexhepi 1 .
When a new-onset generalized tonic-clonic seizure in 14 years old patient indicates an epileptic syndrome ( Epilepsy with eyelid myoclonias, Jeavon syndrome) Дритеро Кокале1  Емилија Цветковска 2 Мирајет Тела – Кокале1
Description of a case of postaxial polydactyly and spina bifida oculta Ilir Shulani, Anita Morarcalieva Chochkova, Iskra Martinovska, Blazhe Chochkov
Primary heart tumors in children – diagnostic approach and prognosis Ramush Bejiqi1,2,3, R. Retkoceri3, Sh. Dedinca3, A. Maloku3, A. Mustafa3, R. Bejiqi3, B. Bejiqi4, A. Keka3, H. Bejiqi4
Diagnosis and treatment of the patients with urinary bladder tumor – our clinical experience Xhevdet Çuni (1) , Isa Haxhiu (1), Sabit Mehmeti  (1), Sabri Hyseni  (1), Arbër Neziri  (1,2), Petrit Nuraj  (1), Anton Ndoj (2), Ilir Miftari (1),Artan Elshani (1), Liridon Selmani  (1), Naser Osmani (1), Jeton Islamaj (1),  Dardan Hoxha  (1), Leutrim Çuni (1), Dardan Muçaj (1), Saim Gërxhaliu (1),Agron Uruçi (1), Ardit Nela (1), Hekuran Elezi (1).
CATALASE ACTIVITY IN RAT BLOOD SERUM UNDER THE IMPACT OF IONIZED WATER SUPPLEMENTED WITH GLUTATHIONE AND VITAMIN C DURING HYPERTHERMIC STRESS Majlinda Ademi
Varicose Vein Cyanoacrylate Glue treatment Ass.Dr. Gazmend Elezi,Zijahudin Elezi,Bora Elezi,Erza Bekteshi
Cyclic Esotropia Era Tateshi,  Maligona Rexhepi, Bekim Tateshi

 

Përparimi efikas në trajtimin e limfomës Hodgkin në Republikën e Maqedonisë së Veriut, nga sëmundje fatale në sëmundje të shërueshme në mënyrë rutinore Gazmend Amzai
Dislipidemitë te pacientët pas hemoterapisë – raport rasti Dr.Sefian Ferati – Belçishta1, Dr.Anila Belçishta2,
Urgent Urologic trauma Neziri Arber.1 , Cuni XH.1, Fetahu A 1, ,Nuraj P 1, Miftari I 1, Selmani.L 1.

 

Renal trauma 1 Arber Neziri,, 1 Xhevdet Cuni,   1 Avni Fetahu 1,Petrit Nuraj,1 Sabit Mehmeti

1 Fahredin Veselaj, 1 Ilir Miftari 1, Ardian Prenaj, 1, Lulzim Emini,1 Destan Kryeziu ,1 Liridon Selmani

C0RONA VIRUS DISEASE 2019(COVID-19) AND COMORBIDITY, PRESENTATION OF CASES Neset Uzairi
Туларемија, бројки во Европа и кај нас Nevzat Elezi, Тања Димитриевска, Rihan Saiti
Menaxhimi i pacientëve me Astmë në kujdesin primar Ismaili B., Saiti R., Besimi I., Baftjari-Bakiji M.,
Surgical outcomes of 23-gauge Pars Plana Vitrectomy in patients with diabetic tractional retinal detachment Osmani I., Trpevska Shekerinov N.